Honkballer
Honkbal  
tekst

Honkbal Amerika

In de Verenigde Staten is honkbal een van de populairste sporten. Baseball is te beoefenen van jong tot oud. Het maakt hierbij niet uit welk niveau je hebt, je kunt altijd wel terecht bij een club. Amateurteams zijn gebonden aan onderwijsinstellingen zoals middelbare scholen, hoge scholen en universiteiten. Het is natuurlijk ook mogelijk als hobby te gaan honkballen. Daar waar Nederland veel voetbalveldjes kent waar je een balletje kun trappen, kun je in Amerika een balletje gaan slaan op een honkbalveldje.

Als professionele honkballer kun je in de Major League Baseball, Minor League Baseball of in een van de Independent Leagues spelen. De Major League is te zien als de hoofdklasse honkbal. Hierin spelen dertig teams. De finale wordt beslist in de World Series, een reeks van zeven wedstrijden tussen de winnaar van de American League en de National League. De eerste World Series in de huidige vorm vond plaats in 1903. De honkbalmerchandise zoals een honkbal jack of honkbal jacket van deze clubs vindt gretig aftrek onder de supporters.
tekst
tekst
In de diverse Minor Leagues spelen professionele teams op verschillende niveaus. De teams uit de Minor League worden meestal financieel gesteund door de teams uit de Major League. Een gemiddeld team uit de Major League heeft zes of zeven teams in de Minor League. Deze verschillen van niveau en dienen vooral voor het opleiden van spelers. Zo hebben de New York Yankees zes Minor League teams die onder hun vlag vallen. Dit valt allemaal onder de noemer honkbal New York. In de Independent Leagues spelen alle teams die geen deel uitmaken van de Major Baseball League.
tekst
  Honkbal
Copyright Honkbal.nl